hétfő, január 08, 2007

Hogy megszólaljon a blog társszerzője is (igen, a kékkel író): engem hálistennek senki nem kért fel az 5 dolog megírására, így nem vallok be semmit ifjúkori tévelgéseimről (hé, felnőttkorban sokkal több volt!), zavaros és drámai nőügyeimről (azokból öregkoromban fogok Romana regényeket írni, kiegészítendő a nyugdíjamat), ill. borzalmas zenei kultúrálatlanságomról (legyen elég annyi, hogy kocsiban zabáláskor egy tücc-tücc MP3 CD meg egy Bach zenei CD közé rakom be a sültkrumplit).

A csontvázak kényelmesen elvannak a szekrényükben. Van nekik egy saját, külön helyük is - valahol a kirándulós sátron meg hálózsákokon túl, a diavetítő alatt. Érthető okokból nem sűrűn bolygatom őket. Ellenben nézhetik a diákat hálózsákból: tök jól bánok velük, nem? Csak maradjanak a helyükön.

Napi hírek: fájdalommal vegyes döbbenettel vettük észre, hogy a Kés/alatt (Nip/Tuck) első évadjának ismétlése egy hét után elakadt a Viasat3-on. A két ünnep között minden nap ment egy rész, aztán eccer csak nyissz, vége. Elvonási tüneteink vannak. Hiányzik a plasztikai műtét közben fröccsenő vér és a sok belterj, meg ugye az a "megkönnyebbült kívülálló" effektus, hogy háhá, de jó, hogy nem én szívok egy ilyen szar helyzetben.

Munkahelyi hírek: kicsit feszengve, de meg kellett írnom a minap egy tengerentúli partnernek (amerikaiul, igen), hogy a levele sajnos egyszer csak huss, elveszett. Hangutánzó szavak után kutattam. Vajon mit mondana Gyalogkakukk, Batman, vagy éppen Cthulhu?
"Sorry, your email was - BIP-BIP - gone..."
"YUM-YUM, your email and the administrator was very tasty, human..."
"Have you ever danced with the devil in the pale moonlight? FLAPSCH"

Lám, milyen fontos tud lenni a képregényes szókincs ismerete. (Végül valami hétköznapit választottam. Talán a "whoosh"-t? Szánalmas, tudom.)

Nincsenek megjegyzések: