kedd, április 18, 2006

Ma reggel a Moszkva tér környékén egy gyalogos átkelőhelyen várva újra feltámadt bennem a kétkerekűek iránt érzett (amúgy megalapozott) düh, ami tavaly ősz óta szunnyadni kényszerült az időjárás miatt.

Történt ugyanis, hogy miután zöldre váltott a gyalogosok lámpája (ekkor az úton jó előre piros van már) és elindultunk a zebrán át, egy biciklis a piroson és a gyalogosokon lassítás nélkül átvágva elsuhant az orrom előtt, úgy egy méterrel... majd egy másodperccel később majdnem becsúszott a tök szabályosan kikanyarodó busz alá. Bravó.
Ilyenkor vagyok úgy, hogy adott (bal)esetnél rászánnám azt a rohadt időt, és megvárnám, míg kijönnek helyszínelni a kékek, hogy biztosan legyen valaki, aki tanúskodik a szerencsétlen buszvezető mellett.

Thx, csávókám: köszi, hogy eszembe juttattad, mit rühellek az így közlekedő fajtádban - már majdnem elfelejtettem.

---
Mielőtt megint vérmes - de amúgy normálisan közlekedő, ám társaikat mindenáron és vakon védeni akaró - biciklisek árasztanák el a tagboardot, közlöm: gyalog és kocsival is mindig segítettem őket (akárcsak a nem pofátlan motorosokat), legyek akár az úttesten, akár a járdán, valamint azokkal a kevesekkel, akik csengőt is használnak (értitek, CSENGŐT!! - ami ritkasága alapján tutira egy méregdrága extra lehet!), különösen előzékeny vagyok.

Remélem amúgy, hogy egy külön bugyor várja "odaát" a köcsög/bunkó/eltaposnivaló_féreg (kívánt rész aláhúzandó) bicikliseket/motorosokat/autósokat. Nagyon sokan rászolgálnak ugyanis.

(Hogy egyértelmű legyen, hogy nem magától a közlekedési eszköztől válnak az illetők ilyenné (mivel a probléma gyökere nem onnan ered: az eszköztől, illetve annak súlyától és sebességétől csak veszélyességük emelődik négyzetre), a metrón utazó emberek közlekedési kultúrája is hasonló szinten áll.
Csak ők puhább testüket féltve kevésbé jelentékeny veszélyforrások. De felszállóként a leszállókat meg sem várva benyomakodni az ajtóba, lökdosődni, a mozgólépcsőnél a sor elejére vágni - háhá, tudom már, hol tanulták azt, amit kocsival is előadnak! - általános tünet.)

Ha már a közlekedési témánál vagyunk: ma megint kezdődik az őrület a Nagykörúton. Szép, új, nagy és modern villamosokat kapunk. Sajnos pont egy olyan villamosvonalon, amin - már egy ideje - nem utazok. Ez amúgy megszokott: amint költözés vagy egyéb változások miatt már nem közlekedek egy vonalon, azt hirtelen modernizálják, szép/új/sűrűn közlekedő (esetleg légkondis) buszokkal vagy villamosokkal látják el. Érthetetlen.
Meg az is, hogy mindig a másik sor halad gyorsabban, és tegnap megnéztem: a szomszéd erkélye is zöldebb!!! Grrr.

/hangulatjelentésünket olvashatták/

Nincsenek megjegyzések: