vasárnap, május 02, 2004

További észrevételek a Painkillerről. Egyrészt mindenki nézze meg! Most! Adrenalinemelő gyakások, jókorácska mennyiségben előtűnő ellenfelek, gyönyörű grafika. Az a szép benne, hogy miután az ember gyereke szétkapta az adott pályrész összes gonoszát, monsztáját, miegyebét, még háromszor körbejárhat nézgelődni, gyönyörködni. Belelőhet mindenbe, amibe csak akar és érdemes megnézni minden kis zugot, akárcsak a Bíbor Szobában, mert lehetnek még ott is meglepik elrejtve. És némelyiket akkor sem találjuk meg, ha fejenállva próbálkozunk. Jópofa módon még a tereptárgyak - ilyen lehet akár egy -egy lábánál fogva felakasztott hulla is - fizikája is meg van oldva. A csillár lezuttyan a plafonról, ha ügyeskedünk egy picit, a hulla meg élethűen produkálja a rongybaba effektust, szórólapok záporoznak a szétlőtt kartondobozokból, a feldöntött kőoszlop pedig odébbgurul, ha belerúgunk. Némelyik pálya úgy néz ki, hogy szívesen beköltöznék akár - persze a morcogó szörnyek kitessékelése után.
Nem sikerült megnézni az Equilibriumot. Úgyhogy kicsit csalódott vagyok. Kénytelen leszek felhajtani egy működő példányt. Egyiptomi Istenségé ugyanis nélkülözi az index-részt és bár egy progi hajlandó volt kijavítani, nem lehetett elmenteni a végeredményt. A képernyő bal felső sarkában pedig nem olyan szórakoztató filmet nézni.
Egyébként rájöttem, hogy hülye vagyok. Baromságokon görcsölök - például, hogy mit is akarok az élettől, meg mit hoz a jövő, meg mit is kezdjek magammal - ahelyett, hogy jelen léthelyzetemben vígan élném világomat és nagy ívben tennék az egészre. Próbálom erősen felidézni magamban a főiskolás évek hanyag nemtörődöm fílingjét. Hátha sikerül meggyőznöm magam, hogy nem is 27, hanem 23 éves vagyok, mindenre képes és nem vak, hanem bátor... Hopp, egy betonfal! Sebaj! Mi az nekem?! Ide nekem az oroszlánt is, meg a pokol összes légióját a főördögökkel együtt. Ezt önszuggessziónak hívják, ugye?! Bár tulajdonképpen mindegy, akkoris csinálom és kész.
Várom már a nyarat... Bár idén sem megyek Barcelonába. Potty! *főhősünk lezuttyant a fellegekből. Nagyott koppan akkor, azután elhallgat*

Nincsenek megjegyzések: